DCG: dat is verantwoord afslanken onder professionele begeleiding

Naast een gezonde manier van eten is een gezonde manier van leven de dag van vandaag niet meer weg te denken uit onze dagelijkse bezigheden. Als basis van elk dieet geldt BEWEGING! Elke dag een half uur wandelen is al genoeg om jezelf een betere leefgewoonte aan te meten. Begin niet onbezonnen te sporten, maar vraag raad aan uw diëtist(e), hij/zij kan u doorverwijzen naar de juiste persoon of instelling.

Het proteïnedieet van DCG gebeurt enkel onder begeleiding door artsen en/of diëtisten.

Hierdoor kan een professionele begeleiding gegarandeerd worden. Zo zijn de slaagkansen groter en kan er onder toezicht afgebouwd worden zodat een stabiel gewicht kan bekomen, maar vooral behouden worden! 
Elk dieet, dus ook het proteïnedieet, eindigt met het wijzigen van de eet- en leefgewoonten en komt tot een gezonde voeding. De diëtist(e) wijst je de weg. 

Het proteïnedieet kan perfect ingeschakeld worden als middel om te vermageren en komaf te maken met oude, slechte eetgewoontes.
 Het is echter belangrijk om doordacht te starten. Dit wil zeggen niet op eigen houtje, maar onder begeleiding van arts en diëtiste.Een proteïnedieet start met een bloedonderzoek om contra-indicaties uit te sluiten.Wanneer het dieet goed begeleid wordt, zal in de strengste fase minimum 2 keer groenten en 1 vlees/visportie per dag toegelaten zijn. Ook moet arts/diëtiste de patiënt van nodige supplementatie voorzien. Zo worden naast vitaminen, anti-oxidanten en specifieke mineralen, pre- en probiotica aangeraden. Dit om de darmflora te optimaliseren wanneer de strenge, actieve fase meerdere weken wordt gevolgd.